Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

een eigenzinnige blik op de literatuur

older | 1 | 2 | 3 | (Page 4) | 5 | 6 | 7 | .... | 10 | newer

  0 0

  In ‘De Keuze van de Stadsdichter’ kiest Ester Naomi Perquin om de maand een gedicht van een andere dichter. Deze maand het gedicht ‘Als was zij mijn vrouw’ van Jan Glas uit de gelijknamige bundel.

  0 0

  Omroep Zeeland over de grote Zeeuwse roman Pier en oceaan van Oek de Jong. Hij gaat terug naar de ‘t Goese Sas.

  0 0

  Er is een einde gekomen aan de soap rond de Reve-biografie. Joop Schafthuizen ziet namelijk af van een bodemprocedure over de publicatie van het derde deel van een biografie van Gerard Reve. De levenspartner van Reve heeft zich de voorbije jaren hevig verzet tegen de publicatie van De late jaren 1975-2006 van Nop Maas: zie hier, hier, hier, hier, hier,... Lees verder »

  0 0

  Stichting Beeldlijn gaat een documentaire maken over de onlangs overleden schrijver Nanne Tepper. Dat is zojuist bekendgemaakt. Eerder maakte Beeldlijn documentaires over onder andere Vasalis, Gerrit Krol en Rutger Kopland; de stichting maakt documentaires over het culturele, sociale en politieke leven in Noord Nederland. Stichting Beeldlijn wil de documentaire over Tepper samen met Cultura 24, de digitale zender van de NTR,... Lees verder »

  0 0

  Bekijk de video in andere formaten.

  0 0

  Papieren panters Na een tiental pagina’s in Witte panters gevorderd te zijn dacht ik aanvankelijk dat Saul van Stapele er vooral op uit was de hiphopcultuur belachelijk te maken. Zo clichématig, kinderachtig en leeghoofdig zet hij de aspirerende rappers en halfbakken straatrovers John en J.J. neer, dat ik aanvankelijk te maken meende te hebben met een parodie. De achterflap meldt echter... Lees verder »

  0 0

  Gesprek over Every Love Story is a Ghost Story

  0 0

  De Literaire Hemel krijgt alsnog eenmalig 7000 euro subsidie van de provincie Drenthe. Eerder werd een subsidieverzoek afgewezen omdat het ‘bereik’ van De Literaire Hemel niet groot genoeg zou zijn. De Literaire Hemel is een literatuurprogramma in het Drentse Amen. Op 11 januari staan Esther Gerritsen, Auke Hulst en Bart Slijper op het programma.

  0 0

  Bekijk de video in andere formaten.

  0 0

  Uitgeverij Lemniscaat heeft het kort geding tegen de erfgename, van Paul Biegel gewonnen, dat schrijft Nu.nl. De uitgever daagde de dochter en erfgename van de auteur voor de rechter nadat ze eenzijdig het contract had verbroken ‘omdat er volgens haar sprake was van een onherstelbare beschadiging van het vertrouwen. Ze wilde bovendien een groter deel van de opbrengsten van de... Lees verder »

  0 0

  Zo los je zinloos geweld op En weer wordt er een onschuldige, goed bedoelende burger doodgetrapt. Weer roept het hele land dat het ‘zo niet langer kan’, dat er ‘iets moet veranderen’, dat ‘alles’ in het werk gesteld moet worden opdat die onfortuinlijke op dat schrale voetbalveld in Nieuw Nederland niet voor niets de hemel ingetrapt is. Mij valt op... Lees verder »

  0 0

  Bij een groep horen Wie een vruchtbaar onderzoek wil doen naar het oeuvre van Tommy Wieringa zou eens moeten inzoomen op het nomadische type dat ronddwaalt door zijn boeken. De personages die zijn romanwereld bevolken trekken letterlijk de wereld over. Je hebt ook personages die alleen spiritueel op reis gaan (Fransje in Joe Speedboot bijvoorbeeld, met zijn fascinatie voor de... Lees verder »

  0 0
 • 12/21/12--06:00: Nieuws: Lezen 4 is uit
 • In de vierde uitgave van het blad Lezen van dit jaar interviews met Murat Isik en Gideon Samson. Harm de Jonge schrijft een brief aan Anton Wachter, een vooruitblik op de Poëzieweek en veel ander nieuws: Open publication – Free publishing – More lezen

  0 0

  Gisteren werd bekend dat de CPNB volgend jaar boeken die toch al goed lopen extra in het zonnetje wil zetten. In navolging van de platenindustrie krijgt de boekenbranche een gouden boek voor 250.000 verkochte exemplaren, platina voor 500.000 verkochte boeken en diamant voor een miljoen verkochte boeken. In zijn column op de site van Podium zet uitgever Joost Nijsen (die... Lees verder »

  0 0

  London defies ban on Christmas, originally uploaded by The National Archives UK. Erg geliefd bleek de Engelse staatsman Oliver Cromwell niet te zijn na zijn dood. Tweeëneenhalf jaar na zijn begrafenis werd zijn lichaam weer opgegraven en postuum geëxecuteerd. Of dat nog niet genoeg was, werd zijn hoofd gescheiden van het lichaam en op een stok tentoongesteld. Er zijn genoeg... Lees verder »

  0 0

  Volgens jaar is het Louis Couperus-jaar. De website De Haagse poëzieroute haakt daarop in. Het is de bedoeling om (een keuze uit) die gedichten ook in de openbare ruimte op te hangen. Zie de voorwaarden hier of hieronder op het plaatje.

  0 0

  op 23 april 2010 maakte hij de eerste foto en vandaag de laatste in de reeks: oud-Tzum-redacteur Nick ter Wal legt op zijn gelauwerde blog Artistiek Bureau uit waarom hij is gestopt met de foto’s. Als fans zeggen wij: doorgaan.

  0 0

  Kerstmis in mei Uw inktslaaf is vorige week nog vergeten te vertellen dat hij ook ooit een louche bar beheerde waar honderd jaar lik over de vloer kwam. Hij, wees gewaarschuwd, heeft er een bovenmatig ontwikkeld gehoor aan overgehouden en een mooi diepzwart adressenboekje. Bij feestjes en presentaties vang je om de hoek, zittend op de pot of hangend in... Lees verder »

  0 0

  Je verliest om te beginnen je extremiteiten Rondom Staal, de laatste roman van Koos van Zomeren is een beetje een vreemd boek. Het bestaat uit drie delen die, volgens de inhoudsopgave, steeds door andere auteurs geschreven zijn. In het eerste deel lezen we vierenveertig stukjes over een meneer Van Kempen. Die stukjes zijn geschreven door A.A. Staal. Het tweede deel... Lees verder »

  0 0

  Kersttrol Ik geloof niet dat de kerstvieringen in mijn jeugd een uitgesproken christelijk karakter hadden. Ik ben welgeteld één keer naar de nachtmis geweest met mijn Nieuw-Apostolische vriend Bianco. Van de preek herinner ik me niks. Alleen de samenzang (waar ik niet aan mee kon doen), de chocolademelk en de krentenbollen zijn me bijgebleven. Een blije familie van gelovigen die... Lees verder »

older | 1 | 2 | 3 | (Page 4) | 5 | 6 | 7 | .... | 10 | newer